top of page

BIOGRAFIE

Nienke Latten.JPG

Nienke Latten is geboren in Nederland in de stad Voorburg. Als kind zong Nienke de hele dag door  en wilde ze al graag zangeres worden. Rond haar 12de kreeg ze interesse voor musicals. Toen ze voor het eerst een musical zag was haar hart verkocht. De combinatie van de drie disciplines: zingen, dansen en acteren sprak haar enorm aan.  Dat wilde zij ook! 

 

Vanaf haar 12e tot haar 16e sloot ze zich bij verschillende musical groepen aan. Ze nam dans - en zang lessen en ze werd lid van de “Kleynkoor Academy” in Noordwijk. In deze jaren heeft ze veel podiumervaring opgedaan. Ze had een droom en een toekomst in haar hoofd, waar ze alles voor wilde doen en laten. Als 17-jarig meisje werd ze aangenomen op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Vol passie en doorzettingsvermogen studeerde zij af aan het Muziektheater. Voor haar eindexamen moest zij een eigen voorstelling maken waar ze met een 9,5 voor is beoordeeld. Nu was ze helemaal klaar om de artiesten wereld in te gaan.

 

In het eerste jaar na haar eindexamen kreeg ze de hoofdrol, prinses Tessa, in “De gelaarsde kat”. Een productie die toerde door Nederland en België. Ze heeft ook de rol “Maria” gezongen in de concert versie van West side Story in 2017 en 2018. 

 

Van 2018 tot 2021 speelde Nienke de rol van Princess JASMIN in Disney’s ALADDIN in Hamburg en Stuttgart.

 2021/2022 Verhuisde ze terug naar Nederland om de hoofdrol in de Nieuwe musical ONE te spelen; Princes MIRA.. 

Op dit moment vertolkt Nienke de rol van ICH in de productie REBECCA in wenen. Hier zal zei te zien zijn van 22 september '22 tot eind Juni '23. 

bottom of page